• Personenwagens

Duurzaam in alle facetten

Auto Wüst Erkend Duurzaam

 Auto Wüst is per 28 februari 2023 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat we in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen hebben doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag hebben Niels Wüst en Jaco Reedijk een helder antwoord: "Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze complete bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld gebruikte banden, smeermiddelen en andere onbruikbare materialen op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Ook de stroomvoorziening is groen en we gaan efficiënter met energie om. Zo zijn er nog vele andere aanpassingen in het bedrijfsproces doorgevoerd."Familie geleid bedrijf

Duurzaam werkgeverschap

Ook als duurzame werkgever hebben wij onze zaken op orde. Duurzaam betekent in dit opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door het bieden van goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven.


Buiten het bedrijf nemen wij ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van lokale projecten en evenementen, zodat wij ook ons steentje bijdragen aan de buurt om ons heen. 

Onze filosofie

Duurzame mobiliteit

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In onze showrooms staan dan ook verschillende schone en zuinige modellen van Mercedes-Benz en Smart. "Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto's met een lage CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan alleen in de verkoop van auto's; ook in onze werkplaatsen wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen."

Iniatief van BOVAG

 Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA.

De uitvoering hiervan is in handen van IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).

 

Waar bent u naar op zoek?

 
 

Ik zoek een...