Electric now has a Mercedes: de nieuwe EQC

 

De nieuwe EQC brengt elektrisch rijden naar een nieuw niveau.Dankzij zijn indrukwekkende actieradius, uitgebreide laadmogelijkheden en maximale veiligheid brengt de EQC elektrisch rijden naar een nieuw niveau. 417 kilometer puur elektrisch rijden (stadsverkeer), 40 minuten oplaadtijd bij snellaadpunten en 0 grams C)2-emissie. De Mercedes-EQC is verkrijgbaar vanaf € 77.935


EQC configurator


Download de prijslijst

 

Download de brochure


Jaren van onderzoek, design en tests worden vandaag realiteit. De EQC is een volwaardige, elektrische MercedesBenz. En wat voor één! Deze 100% elektrische SUV is met recht de auto van overmorgen te noemen door alle innovaties, het vooruitstrevende design, maar bovenal de uitmuntende prestaties. Naast het verbluffende vermogen van 408 pk, biedt de 80 kWh accu een actieradius van 417 km* 


 

De EQC is en blijft in de eerste plaats een MercedesBenz. U kunt dus vertrouwen op de hoogste standaard qua rijcomfort. Voeg daar de serene stilte van de twee elektromotoren aan toe, de perfecte wegligging vande permanente vierwielaandrijving en de acceleratie van een sportwagen, en u begrijpt onmiddellijk wat we bedoelen.Ecologisch, sportief of max range? Neem plaats achter het stuur van de EQC en bepaal zelf welke van de rijmodi u het meeste plezier oplevert.

  

 Klik op een afbeelding voor een vergroting


Waar laden

Elektrisch rijden en opladen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar het opladen hoeft daarom geen zorg te zijn. Uw EQC opladen kan op verschillende locaties: thuis, op het werk of bij een openbaar oplaadstation. Het beste is om eerst te bepalen waar uw auto het vaakst of het langst stilstaat. Onderweg, bij u thuis of op het werk? Afhankelijk daarvan plant u uw laadsessies in. Het is dus raadzaam om op die plek naar een passende laadoplossing te zoeken die het optimale laadvermogen van de EQC ondersteunt.


Nagenoeg alle openbare oplaadstations worden overzichtelijk weergegeven in de Mercedes me-app. U kunt tevens de beschikbaarheid en tarieven van elk oplaadstation raadplegen in deze handige app. Na koppeling van uw creditcard met de Mercedes me Charge-service kunt u uw laadsessie activeren en afrekenen in heel Europa. Deze service is de eerste drie jaar gratis. Ook in het navigatiesysteem van de EQC worden de openbare oplaadstations weergegeven en kunt u er eenvoudig naartoe navigeren. De EQC optimaliseert bovendien automatisch de route op basis van beschikbare laadpunten indien u onderweg moet bijladen. 


MBUX-multimediasysteem: inclusief specifieke EQC-functies

De EQC is uitgerust met het innovatieve multimediasysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Dat heeft talrijke specifieke EQ-functies waarmee de actieradius, het oplaadniveau en de energiestromen kunnen worden bekeken. Via MBUX kunnen ook het navigatiesysteem (EQ-geoptimaliseerd), de rijprogramma’s, oplaadstroom en vertrektijd worden ingesteld. De EQ-specifieke spraakbediening is eenvoudig dankzij natuurlijke spraakherkenning.

 

Intelligente services: ontspannen reizen

EQ biedt met Mercedes me uitgebreide services voor de elektromobiliteit van vandaag en morgen. Dit zijn de belangrijkste nieuwe services en functies die bij de introductie van de EQC beschikbaar zijn:

  • Preconditionering: dit zorgt ervoor dat het interieur van de auto op het tijdstip van vertrek op temperatuur is. Programmering is mogelijk via MBUX of via de Mercedes me-app. Het uitgekiende systeem werkt met warmtepompen en elektrische warmteboosters.
  • EQ-geoptimaliseerde navigatie: het navigatiesysteem van de EQC berekent de snelste route, houdt daarbij rekening met de kortste oplaadtijd en reageert onderweg direct op veranderingen. De route kan worden ingesteld via het MBUX-display of via de Mercedes me-app. Met het navigatiesysteem van de EQC kunnen bestuurders eenvoudig oplaadstations vinden, waarbij Mercedes me Charge ervoor zorgt dat ze bij stations van diverse aanbieders terecht kunnen, ook in andere landen. Gebruikers profiteren van een geïntegreerde betaalfunctie.
  • Actieve en passieve veiligheid: EQC-specifiek veiligheidsconcept
  • De EQC is uitgerust met de nieuwste generatie rijassistentiesystemen van Mercedes-Benz. Het rijassistentiepakket bevat onder meer nieuwe functies zoals preventieve snelheidsaanpassing als er verderop een file staat. De actieve afstandsassistent DISTRONIC reduceert de snelheid dan uit voorzorg tot circa 100 km/h. Eenmaal in de file wordt de auto aan de rechterkant van de rijstrook gehouden om ruimte vrij te laten voor hulpdiensten.
  • Ook op het gebied van passieve veiligheid voldoet de EQC aan de strengste eisen. Naast een uitgebreid crashtestprogramma gelden bij Mercedes-Benz strenge veiligheidsmaatregelen voor de accu en alle andere componenten die onder stroom staan, die verder gaan dan de wet voorschrijft. Het platform van de EQC is speciaal ontworpen voor een elektrische aandrijflijn en staat garant voor het hoogste veiligheidsniveau.
  • Mechanische bescherming van de accu: de accu van de EQC is onder de voertuigbodem ondergebracht, waar hij is omgeven door een frame dat botsenergie kan absorberen. Tussen het frame en de accu zijn elementen geïnstalleerd die bij een zware aanrijding van opzij kunnen vervormen. Bovendien is de accu beschermd tegen de inslag van scherpe objecten.
  • Elektrische bescherming van het hoogspanningssysteem: bij een ongeval wordt het hoogspanningssysteem direct uitgeschakeld. Ook is de EQC voorzien van schakelaars waarmee hulpdiensten het systeem handmatig kunnen deactiveren.

Tests: intensieve testritten over de hele wereld

Als de EQC op de markt komt, hebben 200 prototypes en preproductievoertuigen op vier continenten (Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika) al miljoenen kilometers afgelegd. Het testprogramma bestaat uit meer dan 500 individuele tests. Net als alle andere Mercedes-Benz modellen moet de EQC voldoen aan de hoogste standaarden. Er zijn speciale tests voor de elektrische aandrijflijn, de accu en het samenspel van alle aandrijfcomponenten.

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart