• Personenwagens

Power en Style in een compact formaat.

Update A-Klasse

  •  

Update A-Klasse

 

Vanaf begin 2023 in de showroom

Class for every day: de A-Klasse

De Highlights:

  • Plug-ins laden sneller en hebben een hoger bereik
  • Benzineversies altijd voorzien van mild-hybride aandrijving
  • Rijkere standaarduitrusting
  • Nieuwste versie MBUX-infotainmentsysteem
  • Exterieur en interieur verfijnd en verbeterd
  • Inclusief AMG-varianten

Aanpassingen exterieur

Alle varianten van de A-Klasse krijgen nieuwe lichtunits. Waar de leddagrijverlichting eerder in een hoek liep, volgt deze nu een rechte lijn. Op de motorkap zijn nu twee 'power bulges' geplaatst.

Daarbij is de indeling van de grille voortaan subtieler en krijgt de A-klasse een gewijzigde voorbumper. Ook aan de onderzijde van de achterbumper voert Mercedes-Benz bij de A-klasse kleine wijzigingen door, waardoor de sierstrip op de uitvoering zonder AMG-pakket aansluit op de uitlaatsierstukken.

Voor de AMG-line uitvoering geldt dat het contrasterende stripje juist verdwijnt. Voor alle uitvoeringen komen enkele nieuwe wielontwerpen verkrijgbaar.

Sneller laden en verder bereik Plug-in model

Een forse verandering is te vinden in het elektrische aandrijfgedeelte. De benzinemodellen zijn alle mild-hybrides. Een 48V-accu en een startergenerator maken soepeler starten en wegrijden mogelijk. Ook bestaat de optie om de benzinemotor geheel uit te schakelen

Van het plug-in hybridemodel A250e is het accupakket geüpgraded. Ondanks dat het qua capaciteit identiek blijft, neemt de range toe. De A-klasse komt voortaan 72 tot 82 kilometer ver op een acculading (WLTP). Ook is de laadsnelheid verbeterd, waardoor laden nu kan met maximaal 11 kW aan een wisselstroomlader en zelfs met maximaal 22 kW aan een gelijkstroomlader. Het laatste elektronieuws: de elektromotor van de 250e-aandrijflijn werd geüpgraded, met een extra; piekvermogen van ongeveer zeven pk als resultaat.

Mercedes-AMG A-Klasse

De AMG-varianten, de A35 en A45S hebben ook de update gekregen. De A35, verkrijgbaar als hatchback of sedan, en de A45S (alleen hatchback) krijgen dezelfde updates als de minder krachtige uitvoeringen. Bovendien krijgt A-klasse AMG, voortaan het AMG-logo in plaats van het Mercedes-logo. Daarnaast krijgt de A35 een acht- in plaats van een zeventraps transmissie. De A45S had deze al.

Interesse in de vernieuwde A-Klasse?

 

 
 
 
 
 Ook interessant

smart #1 Launch Edition

Een volledig nieuwe smart komt eraan. De smart #1. Ruimer, krachtiger, ve..

Nu leverbaar de nieuwe EQS SUV

Denk EQS, maar dan ruimer en voor maximaal zeven personen. De absolute to..

Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC en EQE 53 4MATIC+

Mercedes-AMG gaat door met de Future of Driving Performance en breidt uit..

 

Waar bent u naar op zoek?

 
 

Ik zoek een...