• Personenwagens

Multimediasysteem MBUX: jij-vorm en nieuwe functies

 

Vanaf april 2020 introduceert Mercedes-Benz geleidelijk een nieuwe, informelere vorm van interactie in nieuwe auto's in Duitsland, Nederland, Zweden, Spanje, Italië, Brazilië, Polen, Taiwan en Hong Kong. In deze landen zal MBUX binnenkort de klanten in de jij-vorm aanspreken in plaats van de formele u-vorm. MBUX wil hiermee als persoonlijke assistent de emotionele band tussen de klanten en hun Mercedes-Benz verder versterken.

"Hey Mercedes, hoe is de sneeuw in Samnaun?" Speciaal voor skiërs integreert Mercedes-Benz per direct de mogelijkheid om in MBUX het weerbericht voor specifieke regio's te laten voorlezen, in vrijwel elke taal. Hieronder vallen ook sneeuwberichten voor populaire skigebieden zoals Samnaun. Het systeem toont en vertelt de sneeuwhoogten op de berg en in het dal, alsmede het aantal liften en hoeveel daarvan in gebruik zijn.

 

Stad, land, rivier: naast het lezen van de sterren kan MBUX nu ook fungeren als quizmaster om passagiers te vermaken met een fascinerende geo-quiz over de hoofdsteden van de wereld. Zo helpt MBUX mee om de rit in een Mercedes-Benz nog aangenamer te maken.

Deze services vormen een aanvulling op het reeds uitgebreide aanbod aan entertainment- en assistentiefuncties van MBUX tijdens het rijden. Andere sterke punten van MBUX zijn de gebruiksvriendelijke spraakassistent, de intuïtieve touchscreenbediening van het mediadisplay en de kaartweergave met augmented reality-technologie tijdens actieve navigatie: een videobeeld van de omgeving wordt hierbij aangevuld met nuttige navigatie-informatie.

 

Waar bent u naar op zoek?