De nieuwe CLA Shooting Brake

Vanaf nu bij Auto Wüst in de showoom

De nieuwe Mercedes-Benz CLA is te bestellen vanaf € 40.772,- incl. BTW, BPM en afleverkosten.

Aantrekkelijk, intelligent – en tegelijkertijd praktisch: de nieuwe Mercedes-Benz CLA is nu ook leverbaar als Shooting Brake. Net als de vierdeurs CLA Coupé geeft de Shooting Brake zijn eigen draai aan de designfilosofie van sensuele puurheid en verandert het interieur in een cool vormgegeven user interface voor intelligente digitale technologie. Van het markante ‘shark nose’ front via de strakke flanken met geaccentueerde oppervlakken tot de atletische achterzijde straalt het design elegante esthetiek uit. 


De achterzijde vormt bij de CLA Shooting Brake een belangrijke toevoeging op het gebied van functionaliteit. Het is een even fraai gestileerde auto als de CLA Coupé, maar wel met meer ruimte voor spontaniteit, of het nu om een lange shoppingdag gaat of om sport- en outdooractiviteiten die ruimte vereisen.


Neem de controle met MBUX

De nieuwe CLA Shooting Brake wordt geleverd met de volledig intuïtieve Mercedes-Benz gebruikerservaring (MBUX) waarmee u met de auto kunt communiceren via aanraking, stem en zelfs door eenvoudige hand- en armbewegingen (MBUX Interior Assistant). Dit systeem zorgt er voor dat de bestuurder minder snel is afgeleid tijdens het autorijden. Tegelijkertijd zijn ook draadloze updates mogelijk.


Tot de verdere voordelen behoren de breedbeeld-cockpit met hoge resolutie met touchscreen-bediening, een navigatiedisplay met augmented reality-technologie en intelligente stembediening met natuurlijke spraakherkenning, die wordt geactiveerd met het trefwoord "Hey Mercedes". Hierna kunt u op talloze manieren een vraag stellen. Zo begrijpt het systeem de vraag "Wordt het morgen mooi weer?" maar ook "Welke temperatuur wordt het morgen?". Het systeem zal in beide gevallen meer informatie over het weer geven. MBUX wordt gebruikt in de gehele nieuwe generatie compacte auto's van Mercedes-Benz. Het hoogtepunt is het uitgebreide touch-bedieningsconcept - de combinatie van een touchscreen, touchpad op de middenconsole en Touch-Control-knoppen in het stuurwiel.


Onderstel: uitzonderlijk wendbaar en toch comfortabel

Net als de CLA Coupé beschikt de CLA Shooting Brake over de sportiefste rijeigenschappen van alle modellen die deel uitmaken van de nieuwe generatie compact cars van Mercedes-Benz. Dat ligt ook aan de grote spoorbreedte die de nieuwe CLA Shooting Brake er atletisch laat uitzien, alsmede het lage zwaartepunt en de bij dit model toegepaste multilink achterwielophanging. De wielophanging is niet alleen nauwkeurig geleid, maar ook gericht op rijcomfort en een laag geluidsniveau binnenin met akoestische geleide-armen die vibraties bij de carrosserie vandaan houden aan de achterzijde en hydraulische motorsteunen aan de voorzijde. Een stabilisatiestang met een grotere diameter vermindert het rollen van de carrosserie.


Optioneel is een adaptief verstelbare demping leverbaar, waarmee de bestuurder kan kiezen tussen een comfortabele of een meer sportieve instelling. Er zijn veel keuzemogelijkheden met betrekking tot de wielen. Voor de CLA zijn lichtmetalen velgen leverbaar in de maten 16 tot 19", met banden 205/60 R16 tot 225/40 R19. Het ESP® is speciaal aangepast aan de hoge bochtsnelheden en het rijgedrag van de CLA.


Aandrijving: het begint met een krachtige motor

De motor in de CLA Shooting Brake wordt o.a. geleverd met de krachtige viercilinder benzinemotor in de CLA 250 (165 kW/225 pk, 350 Nm), die de voorwielen aandrijft via een 7G-DCT automatische transmissie met dubbele koppeling. Als de CLA Shooting Brake in september op de markt komt, zal er een uitgebreide reeks benzine- en dieselmotoren leverbaar zijn, met een handgeschakelde of automatische transmissie en met vierwielaandrijving 4MATIC.
Meer informatie?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op!

 
 
 
 
 
 
Meer weten

Auto Wüst Dordrecht
Mijlweg 81

Auto Oud-Beijerland
Jan van der Heijdenstraat 29
Auto Wüst Hellevoetsluis
Rijksstraatweg 38

Marc Fonkert
078-6177000


Jocauri Puello
078-6177000


Skype

Richard Stolk
0186-618455


Skype

Ruben van der Have
0181-331233


Skype

Otto Hilleman
078-6177000

Skype

Willem Hensbergen
0186-618455


Skype

Patrick van der Heiden
0181-331233

Skype1] De genoemde cijfers werden vastgesteld volgens de voorgeschreven meetmethode. Dit zijn de NEDC- CO2-cijfers volgens Art. 2 Nr. 1 doorvoerverordening (EU) 2017/1153. Het brandstofverbruik werd berekend aan de hand van deze cijfers.

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart